Zaterdag 5 augustus

Die Devan, vanochtend een walkingtour door Georgetown. Free of charge natuurlijk! Al is het maar om zijn eindfooi wat te verhogen.
Hij wist ons weer alles te vertellen over de tempels, streetart , haventjes en de bijzondere plekken in Georgetown. Natuurlijk moesten we even op de fiets zitten en zijn we een winkeltje ingedoken om wat kruiden te verzamelen waar we dat heerlijke eten in Maleisië mee kunnen proberen na te maken in NL.
Rond 12.00 kwamen we weer bij een foodcourt om wat te eten…beetje vroeg maar we hadden wel zin in koffie. Devon had eerder verteld waar ze de loewak koffie schonken dus wij met een aantal liefhebbers daarheen. €8,- per bakkie is pittig maar dan maken ze het ook op een speciale manier voor je klaar! En best lekker die door de loewak kat uitgescheten bonen. Er gaan veel geruchten over of dit nu echt is of niet. Je kon hier ook bonen kopen maar een snelle Google search gaf aan dat die 2x zo duur waren als in Holland.
Aan het einde van de pier werden we aan ons lot overgelaten en mochten we onze eigen weg gaan. Bijna alle meiden namen een henna tatoo en ik scoorde weer een magneetje.
Met het stel overgeblevenen weer terug richting het hotel waar we in een winkelcentrum verkoeling en een iPad hoesje zochten. De meeste kwamen we weer tegen bij de Mac.
Mieke had een leuk restaurant gevonden op tripadvisor dus wij met een gezelschap die kant op. Mmmm beetje steriel en saai vonden de meeste. Dan maar een ander restaurant zoeken. Daar stond een rij buiten…de volgende was gesloten. Ach toch maar weer naar de foodcourt waar we weer heerlijk gegeten hebben. Dit keer had ik samen met Frank en Roderik weer drie gerechten gekozen om de variatie er goed in te houden. (De king prawns hebben we toch maar een keer herhaald;) by mistake hadden we ook nog even sjans met de ietwat vrouwelijk aandoende zanger, die al helemaal blij op ons afkwam toen we hem riepen! Dacht hij dan, we riepen eigenlijk de ober achter hem die ons vlees had;)
Op de terugweg pikte een aantal net de gratis bus mee, helaas waren wij iets vertraagd en moesten we lopen tussen wat kakkerlakken, ratten en zwervers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *