Zaterdag 12 oktober 2019

Wat een heerlijk uitgebreid ontbijt. Dat kunnen we goed gebruiken, want we bewegen genoeg hier. Om 09.30 uur moeten we bij de haven zijn. Vanochtend gaan we met de boot de zee op om walvissen te gaan spotten! Het is een prachtige zonnige dag vandaag. Op het nieuws hoorde we dat er aan de noordkant van LA flinke bosbranden zijn en dat er uit voorzorg al tienduizenden mensen zijn geëvacueerd zijn. Gelukkig hebben wij niets van deze onrust meegekregen.

De eerste zeeleeuw is gespot, wat een grappige beesten zijn dat. De zee was gisteren vandaag heel erg kalm. Hopelijk spotten we vandaag een walvis. Helaas na zo’n 1,5 uur nog geen walvis gespot, de boot ging draaien. Opeens een enthousiasme, er waren een paar groepen dolfijnen gespot. Wat leuk! Ze kwamen zelfs nog even naast de boot zwemmen. Het was, ondanks dat we geen walvis hebben gezien, een superleuke boottocht.

Op naar Venice Beach. We kwamen nu op een ander stukje Venice Beach binnen dan in 2014. Jeetje wat een puinhoop. Veel troep van zwervers. Echt zonde, want Venice Beach is zo’n mooi strand. Een stukje verderop was het gelukkig al een stukje beter. Een eettentje waar je je rustig iets kunt eten, bleek een lastige opgave, dus een stuk pizza, nachos en een hotdog op de vuist gegeten n. Een kijkje genomen bij de stuntbaan voor skaters en rolschaatsers en even met de voetjes in de zee. Brrr, dat is koud. Knap dat er toch mensen aan het zwemmen zijn.

Nog even naar een straatoptreden kijken. “We need vallent….. that guy with the pink shirt”. Oh jee, pa is de pineut! That’s a rich guy. You can see that. He owns the beach!” Lachen natuurlijk. Braaf deed pa de danspasjes mee. Aan het einde sprong een jongen over alle white rich guys. Natuurlijk gaan ze uiteindelijk met de pet rond. Maar dik verdiend, want ze maken er een leuke show van!

Rain☔️?

Net zo als 2014 reden we verkeerd naar Santa Monica pier. Effe keren en weer terug. Het was erg druk op de pier. Allerlei optredens en het reuzenrad was ook nog van de partij. Een grote kermis! Wat mooie foto’s geschoten van de -bijna-zonsondergang en toen op zoek naar een restaurant. Bij de cheesecake facatory was het erg druk, dus besloten om eerst naar de Apple store te gaan en dan onderweg naar huis iets te eten. Nevil heeft zichzelf een mooie iPad cadeau gedaan. Toe maar weer….

Quinn, Lois, Nevil en Etienne gingen op zoek naar elektrische steppen, om de auto op te gaan halen. De overige reizigers zochte een bankje op om lekker uit te rusten. [Filpmje step volgt nog].

One thought on “The rich white guy?”

  1. Lieve allemaal, na de reis met hindernissen hebben jullie nu prachtig weer en ziet alles er gezellig druk uit!
    Nog veel plezier in Amerika, liefs en dikke kus voor allemaal?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *