Zaterdag 17 augustus 2019

Laatste ochtend op het eilandje Nusa Ceningan. Na het ontbijt, op pad met 2 scooters. Nou ja, scooter? In Nederland mag je er gewoon de snelweg mee op, dus meer een soort van motor. Eerst even via de Yellow Bridge naar het andere eiland Nusa Lembongan. Deze bekende gele brug, die de twee eilanden verbindt, is in oktober 2016 ingestort. Ik vond ‘m nu ook niet erg stabiel, dus best spannend. Het is een vrij smalle brug, waar veel toeristen lopen om een foto maken. En dan rijden er dus ook gewoon scooters overheen. Maar hier kan dat gewoon allemaal. Eerst maar weer even pinnen om onze miljoenen aan te vullen, want het gaat hard hoor. Toen naar een aantal strandjes gereden.Het eerste strandje was Dream Beach. Een stukje verderop ligt Devil’s Tears. Je verwacht het niet, maar wat een drukte hier. Allemaal Chinezen, zij worden in kleine open vrachtauto’s gebracht. Echt heel veel. Hier dan dus ook maar met een paar marktkramen neer strijken, wie weet levert het nog wat op.

Blue Lagoon (Nusa Ceningan)

Onderweg nog even wat gedronken op Secret Point en toen weer richting Nusa Ceningan, naar ons resort. Want om 13.00 uur staat de kapitein voor ons klaar om ons naar Nusa Penida te varen. Tja, en daar sta je dan met alle koffers op het strand….?. Gelukkig ook hier genoeg taxi’s te krijgen. Ingecheckt bij ons hotel en op zoek naar een restaurantje. Dat lijkt soms makkelijker dan het is. Aan de weg, tussen allerlei oude gebouwen ineens een moderne koffie-tent en daar heerlijk gegeten.

Op het strand met onze leen-honden een tijdje illegaal op wat zitzakken van een ander hotel gezeten en daarna lekker wat cocktails gedronken en gerelaxt. Etienne had de snorkel meegenomen, dus hij ging maar eens een duik maken. Enthousiast kwam hij terug, 2 schildpadden gezien! Dus ook Quinn ging nog even op onderzoek uit en hij spotte gelukkig ook een joekel van een schildpad.

Nog maar een cocktail genomen en wat te snacken en genoten van de mooie zonsondergang samen met onze vrienden?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *