Donderdag 15 augustus 2019

Laatste ochtend in Candi Dasa. Nog even snorkelen want Brigitte wilde nog iets moois laten zien en ik zou sowieso nog gaan. Maar het was high-tide en daardoor was het zicht niet optimaal. Toch wisten we de Nemo colony nog te vinden en zagen we nog een grote koffervis.

Quinn kwam nog even met de drone vliegen en hier en daar nog wat foto’s maken, wat mooie plaatjes opleverde. Daarna uitchecken want de taxi zou ons om 13.00 uur oppikken.

Aangekomen in Pandang Bai wisten ze direct mijn naam en werd alles voor ons geregeld. Wij en de koffers werden voorzien van stickers, een georganiseerde chaos altijd. Ze hebben me gelijk maar kaartjes voor de terugreis aangesmeerd, good price dus is dat ook klaar.

De boot vertrok om 15.00 uur naar Nusa Lembongan. Dus hadden we nog 45 min om te eten. Dat lukte gelukkig, snel een croissant met van alles erop naar binnen gewerkt en naar de dok om in te stappen. Maar de boot kwam maar niet….uurtje later dus. Na een half uurtje varen waren we al bij de eilanden alleen moesten we door de inmiddels low-tide overstappen op een vlakkere boot. Die vaarde tergend langzaam naar de gele brug waar we opgehaald zouden worden.

Door de volle maan is eb extra laag dus liep onze boot en de boten daarachter allemaal vast. Nou dat werd dus uitstappen en een stuk door de slip lopen met de koffers. Ineens vroeg een jongen waar ik heen moest en ik zei Ceningan Resort. Then your in Luck! I am from there and i have a small boat with me!

Dus wij als enige in een bootje verder de rivier af. Andere Hollanders die nog op de andere boot stonden konden nu ook verder nu deze lekker licht was geworden. Wij hoefde niet heel ver meer en meerde aan bij het resort. Stuk door de slip maar voor de koffers werd gezorgd en wij kregen een welkomstdrankje aan de bar.

Daarna onze huisjes bekeken, leuk met een open badkamer.

Onderweg naar de zonsondergang kwamen we de eigenaar tegen en hebben we voor morgen afgesproken dat we eerst een refreshduik doen in her zwembad en in de middag een duik.

Inmiddels was de zon al onder maar zijn we het strand afgelopen om toch nog wat foto’s te maken en wat te eten.

Quinn en Lois hadden rendang besteld maar het smaakte naar curry, ik kon het toch niet laten om daar toch even navraag naar te doen. Nu lekker douchen onder de volle maan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *