Vrijdag 9 augustus 2019.

Het regent een beetje in Ubud met een grote dichtheid cumulus.☁️

Vandaag laten we Ubud achter ons en reizen we naar het noorden: Lovina Beach.

Met Sujana, de taxichauffeur een mooi prijsje gemaakt en hij pikt ons om 11.00 uur bij het hotel op. We gaan in ieder geval langs 1 tempel de Ulun Danu en we hoeven geen handwerk, watervallen of andere toeristische plekken te zien, maar stoppen wanneer we willen.

Sujana is netjes op tijd en we vertrekken richting Lovina. Nu zie je weer hoe groot Ubud is en dat we daar nog niet alles gezien hebben. Verderop kwamen we nog door het dorpje waar Sujana woont net buiten Ubud, hij wees ons zijn huis aan de weg inc tempel.

Na een uurtje rijden wilde we wel wat koffie en natuurlijk wist onze taxi wel een mooi plekje te vinden. Inderdaad dat hadden we zelf nooit gevonden, we liepen een smal weggetje langs een berg en kwamen bij een Warung. Daar konden we ook lunchen want er zou verder niet veel meer zijn. Oke gelijk maar wat eten dan. Het uitzicht was mooi over de rijstvelden en het restaurant leuk opgezet. Alleen vonden we het eten niet echt smakelijk. Ik mocht het niet tegen die arme mensen zeggen maar ik heb het toch wel even aan Sujana laten weten.

Door naar de Ulun Danu tempel, daar was het weer lekker druk met bussen toeristen. Toch maar eens kijken dan voor rp 50k moet het toch wel wat zijn.

Eigenlijk zijn het maar 2 kleine tempels een paar meter uit de kant, meer is het niet. En ook hier valt er nog wel wat aan onderhoud te doen. Met wat ze op een dag verdienen zou het er beter uit moeten zien, maar misschien is dat de cultuur om het op deze wijze te onderhouden. De tuin eromheen ziet er wel netjes uit.

Rondje gelopen, ijsje gehaald en weer verder. Nu de berg op om een mooi uitzicht over lake Banjar te krijgen. Hier was het een kilometer lang selfiespots met restaurantjes. We parkeerde even om ook wat foto’s en droneshots te maken. Toen we wegreden moesten we 5k parkeerkosten betalen, ze vragen hier echt overal geld voor.

Uiteindelijk reden we weer downhill richting Lovina en de zee waar we al mooi zicht op hadden vanuit de bergen.

Bijna beneden zagen we een hoop locals staan en zagen we dat er een auto naar beneden gedropt was. Het waren toeristen hoorde we, dus wij stoppen en kijken of we iets konden doen. Wonder boven wonder waren ze alle vier oke en vol adrenaline. Quinn hielp met de bagage en we regelde een taxi voor ze. De bestuurder vertelde dat de remmen het opeens begaven en dat hij geen keus had als rechtdoor naar beneden te gaan.

Na 15min waren we aangekomen bij het Rini hotel waar we 3 nachten blijven.

Het ziet er op het eerste gezicht goed uit. We hebben een huisje met een veranda, niet ver van de zee en de boulevard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *