Donderdag 8 augustus 2019

Vanochtend opgehaald voor het transfer naar de start van de fietstocht, want dat staat vandaag op het programma. Maar daar gaan we natuurlijk niet rechtstreeks heen. Eerst nog even langs wat vrienden. De eerste stop was bij een prachtig uitzichtpunt over de rijstvelden van Tegalalang. Ook hier kon je schommelen of met een fiets over een draad rijden. Geen behoefte aan, dus alleen genoten van het mooie uitzicht. De volgende pauze was wederom bij een Luwak café. Weer werd uitgelegd hoe de Luwak koffiebonen gemaakt worden.

Bovenaan de berg kregen we eerst een ontbijtje. Een pancake of omelet. Quinn heeft nog even een rondje met de drone gevlogen, want ook hier in de bergen is het uitzicht op mount Batur prachtig.

Iedereen de helm op, zadel op de juiste hoogte instellen, de remmen even testen en wat extra lucht in de banden en gaan met die banaan. Echt trappen was niet nodig, juist veel remmen, zodat we in een mooie single-line de berg af reden. Onderweg in de dorpjes kwamen we veel kinderen tegen, allemaal vrolijk: hello, hello, riepen ze iedere keer.

Ook tijdens deze rit moesten we natuurlijk op familie bezoek. We kwamen bij een authentiek Indonesische woning. De gids vertelde over het leven en de cultuur van de bewoners. We mochten letterlijk een kijkje in de keuken nemen. Wat is het verschil met de keuken in Nederland vroeg hij aan Lois? Nou, uhhh bracht Lois voorzichtig; ” it is not so clean ” 🤣🤢.

Naast een varken en een paar kippen, liep er ook een hele leuke witte pup rond, we waren gelijk verliefd, wat een poepie. Ik vroeg of hij te koop was, ja tuurlijk, geen probleem. Ik heb nog even nagekeken of het mogelijk is om een hond vanuit Bali mee te nemen, maar dat schijnt heel erg moeilijk te zijn, ivm rabiës. Helaas Lois, dat wordt een een ander cadeautje voor je verjaardag.

Nog een stop bij een rijstveld en bij een werkplaats voor houtbewerking. We moesten 2 keer bergopwaarts, niet te doen! Ik ben gaan lopen en de rest van de groep ook. Alleen Etienne en Quinn redde het om naar boven te fietsen…. petje af!

Bovenaan aangevallen door een aantal kinderen met fruit, het was natuurlijk de bedoeling dat we dit zouden kopen. Helaas hadden wij geen kleingeld en zij geen wisselgeld, dus dat ging niet lukken. Lois vond het allemaal iets té opdringerig!

Tijdens de afdaling nog even een onderonsje tussen de gids en Quinn en 2 dames die met de scooter aan de kant van de weg stonden. Quinn vond dat de gids wel erg lang naar deze dames keek en de gids vond dat juist Quinn opvallend naar de dames zat te kijken. Hij kwam er later nog een paar keer op terug bij Quinn, ze hadden er in ieder geval veel lol van😂🤣

Het einde van de tocht werd afgesloten met een lunch en als toetje een dansvoorstelling van de kinderen.

Terug bij het hotel lekker gerelaxt bij het zwembad en ons weer opgefrist voor de avond om een hapje te gaan eten, tja het leven op Bali valt niet mee hoor 😅

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *