Maandag 5 augustus 2019.

Vandaag worden we door onze chauffeur opgehaald bij het hotel om naar Ubud te reizen. 15 min voor vertrek kreeg ik een bericht dat hij niet kwam omdat zijn vader ziek was geworden en hij met hem naar het ziekenhuis moest.

Zijn vriend zou ons ophalen en stond zelfs al te wachten? Oke dan zelfde route en zelfde prijs….Hij stelde zich netjes voor als Dewa en daar gingen we in het Suzuki busje. Als eerste gingen we naar Tanah Lot de tempel die in het water ligt.

Overal moet je hier entree betalen dus hier ook weer. Je kan deze tempel alleen bereiken met eb maar dan mag je er nog niet in. Dit zoals de meeste tempels die we nu gezien hebben. Wat foto’s gemaakt tussen de Chinezen en een ronde met de drone gevlogen en hup weer verder.

We wilde eerst koffie drinken en al snel vonden we een koffie luwak tentje. Hier kregen we eeerst uitleg over hoe de koffie gemaakt wordt en mochten we aan de harde drollen van de civetkat ruiken. Deze kat eet besjes welke hij daarna uitpoept en die bessen halen ze er weer uit. Ze hadden op de plantage 70 civet katten en hadden er hier ook een paar in een kooi zitten. We mochten alle soorten koffie en thee proeven met een mooi uitzicht op de rijstvelden. Daarna een bakkie luwak geproefd maar die moesten we natuurlijk betalen. Bri vond m niet zo dus Quinn en ik hebben de koffie opgedronken. Nu opwegen naar de bali swing.

Het is nog steeds druk Bali, lijkt wel overbevolkt en overbescootert.

Ik dacht dat het rustiger zou worden nu we Seminyak/Legian uit waren maar nog steeds is het een chaos.

Aangekomen bij de Bali swing mochten Bri en ik ook romantisch op een dubbelswing. Eerlijk gezegd was het schommelen niet zo boeiend en ook niet echt comfortabel en nog duur ook.

Nu mochten Quinn en Lois tegelijk op een singelswing.

Deze schommels zaten wat naar voren en leken dus meer de cliff in te gaan.

Ik had de drone de lucht in gedaan om van voren te filmen en daar gingen ze!

De jongens deden hun best ze zo hoog mogelijk te laten gaan en hingen met heel hun lichaam aan de schommels.

CRASH….ooops ik vloog te ver naar achtende en de drone crashde in de jungle aan de overkant van de rivier.

De jongens gingen gelijk naar de overkant om de drone te “redden” en lieten Lois gewoon schommelen!

(Video)

Gelukkig was de drone nog aan en konden we een beetje zien als deze bewoog. Het was een flinke steile klim waarbij ze eerst door de rivier moesten en toen weer omhoog door de jungle maar uiteindelijk hadden ze hem gevonden en kwamen ze weer terug.

(Foto)

Ik heb ze alledrie maar een flinke tip gegeven en iedereen was weer blij🎉

De drone licht beschadigd maar hij lijkt het weer goed te doen nu, pfff.

Oke nu dan eindelijk lunch ( of lut zoals de chauffeur steeds zegt). Hij bracht ons naar een sjiek restaurant waar veel toeristen heengeleid worden. Prima, daar verdient hij zijn brood mee. We keken uit op een rijstveld met wat vogels. Mooi plekje!

Na de nasi en de pizza gingen we door naar een volgende tempel. Bukat temple geloof ik. In vergelijking met Maleisië en Thailand zijn deze tempels slecht onderhouden en lang niet zo mooi. De waterval was vlakbij en Dewa vroeg steeds of we niet zilver, houtsnijwerk, schilder of batik wilde zien. Vlindertuin en alle andere tempels hadden we ook maar overgeslagen. Enough tempels for today!

Dus alleen de waterval nog en dan naar het Hotel. Leuke waterval Marja die zien we elke vakantie wel een keer dus maar een ijsje gegeten en weer verder.

In Ubud aangekomen stonden we al snel in de file want ook hier is het weer druk. We hebben wel een uur over het stukje naar ons hotel gedaan.Dewa heeft de hele reis naar Lovina al uitgestippeld voor ons, geloof ik. Nou ik app m nog heb ok gezegd.

Ingecheckt en een duik genomen en nu ff relaxen. Morgen vroeg op voor de bali cooking class🍛🍤

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *