Zaterdag 3 augustus 2019

Vanochtend maar eens begonnen met een lekker omelet ontbijt, gevuld met allerlei groente, heerlijk. Daarna met de grab (uber-taxi) naar de Uluwatu Temple, een Hindoeïstische tempel. De apen waren het hoogtepunt bij deze bezichtiging 🙉🙈🙊

Oke, het uitzicht was prachtig, voor de rest niet zo veel te zien.

Dan maar met een grab naar Suluban Beach*.

*Suluban Beach is een van de meest unieke kusten van Bali, verborgen door natuurlijke kalksteenformaties en toegankelijk via trappen en hellingen door smalle openingen in de rots. In de schaduw van een opdoemende rotswand, is dit kleine strand misschien niet ideaal voor zonaanbidders, maar professionele surfers zijn er dol op als uitvalsbasis om te peddelen en nabijgelegen riftochten te rijden. Bijnaam ‘Blue Point’.

Echter mocht een grab in die omgeving alleen klanten brengen en niet ophalen. Blijkbaar een regel in dat gebied. Toen we ons net geïnstalleerd hadden in de grab, werd deze letterlijk afgesneden door een locale taxi. Na een kort gesprek werd ons verzocht uit te stappen en in de andere taxi plaats te nemen. Qua kosten scheelde het gelukkig niet veel.

Aangekomen bij het strand, wilde een mevrouw dat wij parkeerkosten betaalde, we hadden echter niets geparkeerd! Are you walking? Ehh nee, met de taxi! Nou dan konden we die parkeerkosten toch betalen! Haha, gekkie, ik gaf haar maar een high five, dan had ze haar hand in ieder geval niet voor niets in de lucht gehouden. (Zij had denk ik liever de 5000 idr ontvangen😂).

We moesten wat trappen naar beneden lopen en kwamen toen uit bij een prachtig strand tussen de rotsen, het deed mij een beetje denken aan Boka Tabla op Curaçao.

Tijd voor een hapje en drankje. We hadden bijna geen cash meer omdat de ATM naast het hotel vanmorgen leeg was. Dus wilde we graag met creditcard betalen, dat kon alleen op de top van de rotswand, dus weer ff een paar traptreden omhoog. Daarboven bleek een ATM te zijn, dus Etienne ging ff een paar miljoen pinnen 😉

Maar de klim was het dubbelden dwars waard, wat een prachtig uitzicht en een heerlijk zwembad. Het ultieme vakantiegevoel! We hebben daar lekker de middag gerelaxt.

Toen weer stiekem een grab besteld. Want de locale taxi vroeg 3x zo veel. Tijdens het wachten op de grab was het beter om te blijven lopen, want om de meter wordt er gevraagd of je een taxi wilde hebben. En als ze in de gaten hebben dat je een grab hebt besteld…. ojee 😅.

We hadden een hele vrolijke grab-chauffeur die een privé concert weggaf aan ons. Hij was in z’n vrije tijd zanger. Hij kende wat Nederlandse woorden en zette een nummer van André Hazes op 😂. Gezellig ritje!

‘s Avonds een ietwat droge steak gegeten en op zoek naar Nutella pasta voor Lois. Gevonden: 19.000 idr (€1,20) wat goedkoop! Bij de kassa bleek de aanbieding niet meer te gelden en was de normale prijs 41.500 idr, wat duur! Laat maar dan! Oh nee bleek later, dat is maar €2,62. Dus morgenvroeg toch maar snel even pasta kopen 🙊

One thought on “Grab versus local taxi 🚕”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *