Donderdag 2 augustus 2018

Vandaag vroeg uit de veren want we moeten om 10.00 bij het Capitol zijn voor een rondleiding. We zijn mooi op tijd en kunnen met de tour van 10.00 mee. We krijgen een heel verhaal van hoe de geschiedenis van het politieke systeem is ontstaan en natuurlijk de opbouw en historie van het Capitool.

Er staan Mooie marmeren en bronzen beelden door het gebouw. Uiteindelijk kregen we maar een kamer of 4 van de 160 kamers te zien maar de belangrijkste, de koepel zelf hebben we gezien. We konden via een tunnel naar de National Library dus hebben we die ook maar even meegepikt.

Er was nog een kleine tentoonstelling over baseball en een mooi uitzicht over de oude bibliotheek.

Nu ff door naar Starbucks voor de WiFi en een lekkere triple caramel frappacino a 400cal! Laat de lunch maar zitten dus.

Ik was niet zeker of we in het pentagon nu een telefoon mee mochten nemen of niet. De website en de mail waren daarin verschillend dus ik 6x gebeld met het pentagon en eindelijk iemand te pakken. Die gaf aan dat het mocht en deze uitgezet moest worden.

Dus we hoefde niet terug naar het hotel. Natuurlijk weer een Uber naar het pentagon gepakt en omdat we wat vroeg waren nog langs het 9/11 memorium gelopen. En weer was het hier bloedheet!

De Security check viel enigszins nog mee en we werden naar binnen geroepen door de begeleiders, natuurlijk volledig uitgedost in hun militaire pak met medailles en al. Deze militairen waren van de ceremoniële garde en geven met trots deze rondleidingen.

Het Pentagon is eigenlijk net een klein dorp met winkeltjes ATM’s Starbucks en een aantal fastfoodketens. De bouw was gestart in 1941 en vanwege de oorlog in 16 maanden afgerond.

Er werken 26.000 man en is daarmee het grootste lage kantoorgebouw. Natuurlijk krijgen we niet alles te zien maar wel het stuk waar op 9/11 het vliegtuig is ingevlogen en het memorium binnenin. De begeleiders lopen in rap tempo door de gangen waarbij ze vanalles vertellen. Ze hebben duidelijk de opdracht niet in de hallen stil te staan. Voor dat we het weten staan we weer buiten en hebben we precies de stortbuien gemist!

Door naar Pentagon city Mall om te eten en te shoppen. En daar was i, Panda Express. Onderweg al een paar keer gezien maar met verkeerde timing. Eerst shoppen. Quinn en ik vonden al snel een Microsoft shop en Lois en Bri de Victoria Secret.

Uiteindelijk belanden Quinn en ik bij best buy waar ik ineens een Ocolus Rift gekocht had. Nou das leuk! Samengekomen hebben we op het foodcourt lekker Gegeten. De Panda Chicken Orange is nog steeds erg lekker!Als toetje een ijsje bij Haagen Daz waar Lois als enige 2 bolletjes nam!

Daarna nog even naar de Applestore, nou ja even…. Lois twijfelde of ze een nieuwe iPad zou kopen. Quinn was er wel snel uit toen hij hoorde dat zijn lieve ouders de helft bij zouden leggen! Nog even wifistress met Uber en de dag was alweer om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *