Woensdag 1 augustus 2018

Weer een een ontbijt buffet, matig maar goed het vult. Vandaag wilde ik graag naar de National Mall om nog een paar musea te bezoeken. We wilde graag met de fiets en overal staan ook de rode citibikes hier in Washington. Deze kosten $8 per dag mits je ze binnen een half uur weer dokt in een rek. Nou dat moet makkelijk kunnen alleen 1 addertje onder het gras en dat is dat je maar 2 fietsen op 1 creditcard kan huren. Jammer ik heb er maar eentje. Nou dan maar een Uber naar het National space and Air museum. WoW wat een gaaf museum weer. Overal hangen vliegtuigen tot en met de DC3 waar we in IJsland op gestaan hadden. Van de 1e vliegtuigen in 1903 tot de moderne straaljagers en UAV’s . Ook de replica van de Hubble en een deel van het spacestation Skylab en wat satellieten die verrassend klein zijn, hebben ze hier staan. Een interessante expositie was die van navigatie door de jaren heen van scheeps navigatie met horizon en sterren tot aan wat we nu op onze telefoon heel gewoon vinden. Zeer de moeite waard!

Daarna liepen we de National galleries binnen. Een art museum met schilderijen, saai was het bericht van de kids. Nou er was wel een speciale expositie over the dutch paintings. Speciaal over de schepen van de Nederlandse vloot. Toch nog even bezocht en daarna snel naar buiten. Ik had weer ruzie met de WiFi om een Uber te bestellen maar uiteindelijk lukte het en gingen we naar union station om wat te eten bij het foodcourt. En wat doen al die elektrische steps en fietsen hier toch? Soms zie je er gewoon 1 op straat staan en komen mensen ermee voorbij rijden. Deze kan je dus ook huren, simpel met een app QR scannen en gaan. Als je klaar bent zet je hem dus gewoon op de stoep…de app heb ik al geïnstalleerd nu nog een keer 4 steps bij elkaar vinden. Mooi systeem als je data hebt dan. Lois wilde naar het witte huis en de naald dus hebben we weer een Uber gepakt naar het Witte Huis. Ik kom er nog wel aan de voorkant kijken bij het Witte Huis maar er omheen om achter in de tuin te kijken was niet meer mogelijk. Lois en ik zijn nog even naar de naald gelopen maar ook daar kon je niet meer bij zoals vier jaar geleden nu stond er een hek omheen omdat er wat gerenoveerd zou worden.

Quinn en Bri wachten nog even bij een nieuw museum wat wij ook nog niet kende. Dit was het AmericanAfrican museum een mooi gebouw maar we zijn er niet ingegaan. Het was warm dus weer tijd om wat te gaan drinken en een leuk Mexicaans café gevonden waarbij wij de Margarita’s en Nacho’s hebben uitgeprobeerd. Lekker??. Na een dagje hebben we de pijp wel weer leeg en hebben we Uber naar het hotel genomen, beetje gamen en tv kijken. Welterusten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *