Zondag 29 juli 2018

Eens kijken hoe Lois zich vandaag voelt? Ja goed genoeg om te hoppen.

Na het ontbijt met een Uber naar Miami. Dat liep niet geheel vlekkeloos want aangezien we geen 3G hebben moeten we de Uber in het appartement bestellen en dan snel naar beneden. De 1e ging mis en dus snel weer naar boven de volgende Uber bestellen. Een Vriendelijke dame uit Ecuador reed ons naar Biscayne boulevard. Het startpunt van BigBus. Daar had ik Groupons voor gekocht en dat scheelde al gouw $25 per kaartje. Onderweg hadden we flinke stortbuien en de chauffeuse probeerde ons te vertellen via Google translate dat we umbrellas moesten kopen. Lukte niet helemaal maar we begrepen het…het kwam dan ook met bakken uit de lucht.

Gelukkig toen de bus vertrok viel het weer mee en gingen we na 5 min toch maar boven zitten met de inmiddels verkregen poncho’s. Eerst langs een aantal musea en de AA arena en toen langs Winwood Walls. Een wijk die vol grafitti staat en weer een beetje in opbloei is. Daarna naar Coconut Grove waar de grote landhuizen te vinden zijn en bekende hotels welke in diverse films en series gebruikt zijn. Hier wilde we er ook nog niet uit. Ondertussen kwamen we via Miami Downtown langs de 1e BurgerKing ter wereld vertelde de gids trots.

Het weer was inmiddels wel lekker en we kwamen aan bij Little Havana. Die stond op onze lijst want 2 jr geleden hadden we dit niet kunnen vinden. Het was ook maar 1 straatje met wat winkeltjes maar het zag er toch leuk uit en de inwoners waren fanatiek aan het spelen op het dominoplein. Hier even wat Cubaanse hapjes gegeten, lekkere enchilada’s, garnalen en kroketten.

Daarna weer verder met de bus en over op de Beach route die ons naar South Beach en Ocean Drive bracht. Hier weer bij Finiganns een drankje gedaan net als 2 jr geleden en een beetje auto’s en mensen spotten. Na een ijsje op Lincoln Road Mall een Uber besteld die er binnen 10sec was. Dit keer een aardige gozer als chauffeur alleen jammer dat we vaak geen idee hadden waar hij het over had. Hij kon geen Engels en zijn Spaans was ook beroerd. Maar goed we hadden wel lol dat hij met zijn Nissan steeds een Lamborghini inhaalde.

Al met al vinden we na de hoponhopoff Miami nog steeds tegenvallen en we hadden gehoopt dat we nu een ander beeld kregen als 2jr geleden. Helaas…

Thuis hebben we Dominos pizza besteld want daar had ik natuurlijk ook nog een Groupon van. Lekkere pizza hoor Quinn!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *