Zaterdag 14 juli 2018

Onderweg naar Reykjavik hebben we een uniek soort pinquinn gezien. We vonden deze zo leuk, dat we hem hebben meegenomen.

Eerst naar de oude stad van Reykjavik, hier staat de grootste kerk van IJsland, De Hallgrímskirkja, 74,5 meter hoog!

En zelfs het zonnetje begon te schijnen. We zijn richting de haven gelopen, daar staat een prachtig groot concert- en congrescentrum Harpa. De naam betekent harp, maar staat ook als symbool voor hoop.

Nog wat verder gewandeld in de hoofdstad en gebruik gemaakt van een lunchaanbieding om een lekkere pizza te eten. Het leven is erg duur in IJsland. Alhoewel het wat aan de vroege kant is om kerstinkopen te doen, zijn we toch even een kijkje gaan nemen in de kerstshop.

Inmiddels was het tijd om richting de Blue Lagoon te gaan , een kuuroord. Het is een kunstmatig meer dat in een lavaveld ligt. Het water heeft een temperatuur van 39 graden Celsius. Het water is rijk aan mineralen en schijnt goed te zijn voor je huid. Het is niet zo goed voor je haar….. ? Het beste is om in je haar crèmespoeling te doen en deze er tijdens het badderen in te laten. We hebben hier heerlijk gerelaxt. Etienne moest nog een paar foto’s van Lois maken, niet zo veel hoor, een stuk of 100! Natuurlijk hebben we nog een masker genomen, zodat we herboren uit het kuuroord kwamen.

Onderweg naar huis zijn we nog even richting de kust gereden, deze zag er zo mooi uit. En toen zagen we in de verte dolfijnen zwemmen! En vlakbij ons huisje staat deze lieverd altijd te kijken wie het pad op komt rijden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *