Vrijdag 13 juli 2018

Zo de eerste volle dag in Iceland hebben we de “Golden Circle” in de planning.

Als eerste naar Thingvellir National Park. 45 min rijden richting het slechte weer… daar aangekomen was het lekker druk en regende het best al wat. Wij de poncho’s aan die we nog uit Maleisië overhadden. In het park zelf begon het zo hard te regenen dat we onze wandeltocht gestaakt hebben en bij de auto aangekomen deze in een laag water stond. Gelukkig mocht ik als eerste de auto in en ik had toch al zeikpoten. Op naar de volgende stop en we hopen dat het 1 deze dagen nog opklaart om hier nog een keer terug te gaan om Silfra nog te bekijken en een wandeling te maken.Onderweg werd het weer beter en stopte we om een mooie gorges te bekijken, hier heeft Quinn ook nog met de drone kunnen vliegen want het was bijna droog. Nu verder naar Geysir het geiserpark. Gelukkig was het weer beter en hebben we Strokkur de grootste geiser een paar keer zien spuiten. Lekker toeristisch met iedereen startklaar met camera’s Het water is hier vaak boven de 100c en je kan er dan ook een heerlijk stoombaden nemen zoals Brigitte laat zienDe geur van rotte eieren hangt hier altijd rond door het sulfiet wat in de grond zit. Dit heb je trouwens ook met het warme water uit de kraan dus na het douchen ruik je heerlijk fris naar eieren;)

Ik wilde nog even de naam van de geiser op de foto zetten maar er stond een bus Chinezen te poseren. Dan maar met Chinees.

Ook langs de wegen op onze route zie je hier regelmatig stoom uit de grond komen en het landschap is prachtig groen met mooie zwarte rotspartijen van lavasteen.

Nu door naar Gullfoss de gouden waterval. Helaas mogen we hier niet met de drone vliegen maar dit indrukwekkende natuurverschijnsel is goed van bovenaf te bezichtigen. Ik heb me laten vertellen dat deze waterval meer horsepower levert dan de Niagara falls waar we later deze vakantie nog een bezoek aan gaan brengen.De drie hoogtepunten van de Golden Circle hebben we nu gezien en gaan verder naar Kerio een oude krater van een vulkaan die 6500 jaar geleden uitgebarsten is.Nu boodschappen doen en wat eten in Sellfoss. Dit stadje is niet echt gezellig en we besluiten dan ook maar door te rijden naar Reykjavik waar we bij TGI Friday een burger zonder bier gegeten hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *