Woensdag 10 augustus

Vandaag staat er een boottocht naar een eiland in de buurt op het programma. Snorkelen, duiken en relaxen. We hebben er zin in! Om 08.15 uur komt een grote bus ons ophalen om ons vervolgens naar de ferry te brengen. Het is een klein uurtje varen met de ferry, maar we hebben het er graag voor over. We zitten ruim in de tijd. Rond 09.15 uur kunnen we aan boord. Het wordt 09.30 uur, mooie tijd om te gaan. Het wordt 09.45, we kunnen hoor! Het wordt 10.00 uur, serieus? Op wie wachten we? Het wordt 10.15 uur,  is dit een test? ?? Gelukkig de motor wordt gestart, we gaan nu echt. Van de ferry overstappen op een ander gammel bootje die ons 25 meter verderop afzet bij de steiger, gelukkig ook hier een zwemvest verplicht. Op het platform verzamelen, even wachten totdat iedereen er is, we krijgen nog een korte briefing. Ik krijg er steeds meer zin in. Eindelijk we worden vrij gelaten. Begint het nu echt te regenen? Ja, het begint te regenen. We zijn weer een keer op het strand. Gelukkig valt het mee en Henk, die vandaag een dagje bij het hotel bleef, vertelde achteraf dat het daar maar liefst 3 uur lang hard heeft geregend. 


Etienne en Quinn gingen duiken. Zij gingen met een ander bootje mee. Lois en ik gingen snorkelen. Het was er prachtig, we hebben veel verschillende soorten vissen gezien. Ook zwommen er haaien, kleintjes van ongeveer 40 cm, maar ook een grote van ruim één meter heb ik  voorbij zien komen. Ik word daar toch lichtelijk nerveus van. We kregen ter plekke een lunchpakketje en wat te drinken. Etienne en Quinn moesten alweer vertrekken voor hun 2de duik. Wij gingen ook nog even snorkelen. Inmiddels was de zon alweer flink aan het schijnen! We moesten om 15.00 uur weer verzamelen om om 15.30 uur met de veerboot naar huis te kunnen gaan. Maar ook nu waren er weer voldoende logistieke problemen waardoor het tijdstip van 15.30 uur bij lange bij niet gehaald werd. Er zijn hier en daar nog wat aandachtspunten ter verbetering. Opnieuw moesten we wachten en wachten, inmiddels tot het codewoord van de dag verheven.


Maar geduld is een schone zaak en het is vakantie, dus kop op. Als we maar vòòr 19.00 uur, voor het happy hour bij het hotel zijn. En dat is zeker gelukt! Om 18.45 uur nog een laatste ronde besteld, 3 bier en een vruchten juice. Het lukte de 3 personeelsleden achter de bar om de drankjes zó traag te bereiden dat het inmiddels 19.00 uur was geworden. De jongen zegt doodleuk bij het afrekenen dat het happy hour is afgelopen. Etienne en Roderik keken elkaar aan, en vervolgens naar de jongeman. Het bleek voldoende lichaamstaal en ze kregen de drankjes uiteraard tegen happy hour prijzen mee.

Het is de laatste avond dat de groep compleet is. Ter afsluiting hebben we gezellig met Devan een hapje gegeten in het restaurant aan zee. Het is een ontzettend leuke groep! Jammer dat we morgenavond alweer naar huis moeten gaan…… 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *