10 augustus

Vandaag vroeg op gestaan, we gaan naar de River Kwai. Maar eerst gaan we naar de Floating Market. We hebben voor 2 dagen een privé chauffeur met een busje tot onze beschikking. Dat voelt aardig luxe! Op de Floating Market ga je met een bootje langs allerlei kraampjes. De chauffeur had blijkbaar goede connecties daar, want tussen de rijen door kregen wij direct een bootje toegewezen. Wat een drukte met al die bootjes. Gezellige boel. Er waren heel veel kraampjes, met kleding, fruit, of kraampjes met lekker eten. Heel veel kraampjes….. Toch Etienne?           We mochten even pauze nemen en een tempel bekijken, heel verrassend! In het water en aan de kant zaten grote watervaranen, prachtige beesten! De chauffeur had tijdens ons bezoek aan de markt een heerlijk dutje gedaan en was weer fris en fruitig om ons naar de volgende bestemming te brengen. Onderweg nog even gestopt bij de War Cemetery in Kanchanaburi. Daarna hebben we heerlijk geluncht op de River Kwai.    Natuurlijk zijn we naar de beroemde brug gegaan: De Brug over de rivier de Kwai is de spoorbrug die gebouwd is bij de Thaise plaats Kanchanaburi als onderdeel van de Dodenspoorlijn. De brug is gebouwd over de rivier de Khwae Yai. Bij de constructie van de spoorlijn verloren veel westerse krijgsgevangenen het leven, onder wie ook veel Nederlanders uit toenmalig Nederlands-Indië.    Ook aan het museum hebben we een bezoek gebracht. Lois wist nog een paar armbandjes te scoren, “want deze zijn maar 20 baht mam” (€ 0,52). Rond 16.30 uur kwamen we aan bij Boutique Raft Resort. Prachtig, echt het ultieme vakantiegevoel! Onze kamers drijven op de River Kwai.        Kids helemaal enthousiast en gelijk gaan zwemmen. Je springt in de rivier en laat je een stuk meenemen tot je kamer. Ook sprongen ze van een brug (nou ja brug… hier en daar wat planken, maar vooral hier en daar géén planken). Met volle moed ging moeders ook de brug op. Afijn moeders ging ook weer heel snel de brug af! Etienne heeft zich wel van de stoere kant laten zien en sprong vrolijk met Quinn en Lois naar benee! Gelukkig hebben we Lois ook nog uit de rivier kunnen vangen! Zodat we met z’n allen een hapje konden gaan eten, natuurlijk óp de River Kwai!    

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *